Vanaf 15 juni weer Hollandse Nieuwe!

Vanaf 15 juni weer Hollandse Nieuwe!

Bij P Bond en Zonen is vanaf 15 juni de Hollandse Nieuwe vangst van 2022 verkrijgbaar! Iedere haring liefhebber kijkt reikhalzend uit naar deze speciale dag.

Wat is Hollandse Nieuwe precies?
Elk jaar rond half juni begint de officiële start van de Hollandse Nieuwe, maar wat is Hollandse Nieuwe precies? Hollandse Nieuwe is haring die wordt gevangen vanaf de start van het Hollandse Nieuwe seizoen tot eind september. Dan is de haring op z’n lekkerst. Het eerste vat Hollandse Nieuwe wordt volgens traditie geveild voor een goed doel op Vlaggetjesdag. De dag erna begint overal in Nederland de verkoop van de nieuwe haring vangst van het seizoen; de Hollandse Nieuwe.

Haring, lekker én gezond.
Wist u dat haring boordevol goede vitamine zit? Haring valt onder de vette vissoorten omdat het meer dan 5% vet bevat. Dit zijn de onverzadigde visvetzuren DHA en EPA. Niet voor niks wordt geadviseerd om deze lekkernij één keer per week te eten. Daarom zeggen we niet voor niets over haring: “Lekker én gezond!”

Hollandse Nieuwe bij P Bond en Zonen
Vanaf 15 juni is de Hollandse Nieuwe Haring verkrijgbaar bij P Bond en Zonen. Haring wordt volgens traditie aan de staart gegeten, maar we kunnen hem ook in stukjes snijden en serveren met uitjes en zuur. U kunt ook een lekkere haringschotel halen om te trakteren of haring in heerlijke gerechten gebruiken. Hoe u uw haring ook eet, bij P Bond en Zonen bent u van harte welkom!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.